May Residence

Pull Back

We worked with Loren on a school project in the district where he was superintendent; he later asked Slingshot to assist with his Chicago-area home. He wanted to replace a poorly constructed three-season addition to his Tudor-style house.

Momentum

The concept was envisioned as an English conservatory that would create an indoor space between two outdoor spaces- one public + one private. In order for the addition to not appear an obvious addition, we needed to get all the details right, match the house’s unusual brick and keep in scale with the existing residence. We also tailored the exposed interior wood collar ties, trim + windows to blend. The exterior spaces created were a dining deck to the west and a smaller deck to the east offers a quiet place to read or enjoy the hot tub.

Impact

The project benefited the whole house, becoming a central living space. With serene views to the golf course beyond, the addition connects to the main-level kitchen + den, as well as the lower-level family room.

  • "We are very pleased with the attention to detail + collaborative approach Slingshot brought to the development + implementation of our project. We love the space.
    Loren May, Homeowner