Falbo Residence

Pullback

Phil + Val purchased a site in Cottonwood Arizona with the intention of designing + building a Santa Fe-style home. Spending time on the property, we understood the spectacular views, the extreme topography of the site + important personal items, colors + materials that would be instrumental in the making of their home.

Momentum

Phil initially sketched a clean-lined rectangular floor plan. Soon into the design collaboration, we realized bending the plan + fanning it out opened up space, created great view angles to nearby mountains + introduced a dynamic flow through the house.

Impact

The project became very personal, with the Falbos + Greg becoming close friends. The Falbo casa became a place to meet + share time together. The Falbos use + love of the home is evident by how their personalities are expressed in the home. Their art work is displayed proudly throughout the home, personal reading spaces are provided, and their love of entertaining is enhanced with the flowing, yet delineated great room space. After 15 years, they still claim they wouldn’t change anything about the design.